Pages - Menu

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μηνύματα αλληλεγγύης από μαθητές του 2ου Λυκείου Χανίων



Μηνύματα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης στα παιδιά της Συρίας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, έστειλαν προχθές οι μαθητές του 2ου Λυκείου Χανίων που υποδέχθηκαν στα Χανιά μαθητές από Λύκεια της Τουρκίας και της Πορτογαλίας, τα οποία επισκέφθηκαν την πόλη μας μέσω προγράμματος “Erasmus”.
Eλληνες, Τούρκοι και Πορτογάλοι μαθητές τραγούδησαν για την ειρήνη, χόρεψαν, παρουσίασαν στοιχεία της παράδοσης, της κουλτούρας και του πολιτισμού τους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο. Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Χανίων όμως δεν ξέχασαν κάποια άλλα παιδιά, πρόσφυγες πολέμου που φτάνουν με κίνδυνο της ζωής τους από εμπόλεμη ζώνη στα ελληνικά και τουρκικά παράλια.
Ετσι οι θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση υποδοχής στο Πνευματικό Κέντρο, έβλεπαν παράλληλα να προβάλλονται εικόνες στο video wall με παιδιά της Συρίας που καταφτάνουν με βάρκες στα ελληνικά παράλια, ενώ οι μαθητές του 2ου Λυκείου έστελναν μέσω του εκφραστικού χορού τα δικά τους μηνύματα. Μια εκδήλωση συγκινητική που έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως το μέλλον αυτού του κόσμου βρίσκεται στο πάθος, στον ενθουσιασμό και στην καθαρή ματιά των νέων παιδιών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου