Pages - Menu

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΤ Χανίων: Έφηβοι από την Κρήτη, την Πορτογαλία και την Τουρκία, στο ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων



ΕΡΤ Χανίων: Απόγευμα Τρίτης… Μια διαφορετική εκπομπή, ζωντανή από τις συχνότητες του Ραδιοφωνικού Σταθμού των Χανίων…
IMG_8557
Τριάντα παιδιά, από τρεις χώρες, Ελλάδα, Πορτογαλια και Τουρκία, βρέθηκαν για τρίτη φορά, μετά την Κωνσταντινούπολη και την Πορτογαλία, στα Χανιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.
IMG_8581
Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από το 2ο Λύκειο Χανίων, έκαναν στην κυριολεξία τη δική τους εκπομπή και μίλησαν για την εμπειρία της ανταλλαγής, τη σπουδαιότητα της φιλίας και την απομυθοποίηση του δισταγμού απέναντι στους συνομηλίκους από… κάπου αλλού.
erasmus1
Η πολύτιμη εμπειρία τους στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στη σπουδαιότητα της ανταλλαγής και στην εμπέδωση άλλων μοντέλων εκπαίδευσης, είναι μερικά μόνο από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μιας γενιάς εφήβων, που –μέσα από το Erasmus- αποκτούν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να σεβαστούν, ανθρώπους και κουλτούρες διαφορετικές.
IMG_8567
Ακούραστη και γελαστή, η συνάδελφος τεχνικός Φωτεινή Περβολιανάκη, μητέρα οκτώ παιδιών, απάντησε σε όλες τις τεχνικές τους απορίες και φρόντισε με εξαιρετικό τρόπο για την καλή παραγωγή της εκπομπής…
Η χαρισματική Κωνσταντίνα από το 2ο Λύκειο, ανέλαβε και διεκπεραίωσε με άψογο τρόπο, τον δημοσιογραφικό συντονισμό της παρέας των εφήβων.
Η καθηγήτρια αγγλικών κ. Ντινάκη, conduct person στο πρόγραμμα, έδωσε όλο το στίγμα της προσπάθειας, πηγαία, εκφράζοντας έτσι την αγάπη της για τα παιδιά και το λειτούργημά της.
IMG_8588
«Το πρόγραμμα δεν είναι χωρίς προβλήματα, δε μοιάζει με καταγάλανο ουρανό… Έχει τα σύννεφά του… Εμείς, όμως, όλοι μαζί μπορούμε να τα διώξουμε, όπως θα έπρεπε να κάνει και η Ενωμένη Ευρώπη σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σελεστίνα, η εκπαιδευτικός που συνοδεύει τα παιδιά από την Πορτογαλία. – Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου