Pages - Menu

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση για Σχολές Γονέων



Χανιά, 15/12/2015

Αγαπητοί γονείς,

H Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής στήριξης των σχολικών μονάδων του Νομού ξεκινάει τη λειτουργία Σχολών Γονέων και απευθύνεται στους γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Στόχος των Σχολών Γονέων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με την εφηβεία και τις εξαρτήσεις. Η Μονάδα αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες του ρόλου του σύγχρονου γονέα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τις δυσκολίες στην επικοινωνία με τον έφηβο, στοχεύει με τις συναντήσεις αυτές να συμβάλει στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στην ενίσχυση των προστατευτικών μέτρων μέσα στην οικογένεια.

Οι Σχολές Γονέων που έχουν ως γενικό τίτλο «Εφηβεία και εξαρτήσεις» θα πραγματοποιούνται στο χώρο της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων, τις ημέρες και ώρες που θα σας ανακοινωθούν, με έναρξη στις αρχές του 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 28210-87040 & 02120 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00π.μ - 17:00μ.μ.

Χώρος διεξαγωγής:
Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ
Κ.Σφακιανάκη 13

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  1. Σκιαγραφώντας το προφίλ του εφήβου που πειραματίζεται με τη χρήση ουσιών και της οικογένειάς του. Χαρακτηριστικά εφήβου υψηλού κινδύνου.
  2. Πειραματισμός και κατάχρηση νόμιμων και παράνομων ουσιών. Μύθοι και πραγματικότητα. Πρόληψη μέσα στην οικογένεια.
  3. Εξάρτηση από το διαδίκτυο.
  4. Επικοινωνία: τρόποι προσέγγισης εφήβου.
  5. Όρια-επίλυση συγκρούσεων.
  6. Συναισθηματική ωρίμανση εφήβου-οριοθέτηση αρνητικών συμπεριφορών-ενίσχυση θετικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου